ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ 1kg AKASH
- Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
- Κωδικός: 0332724
- Βάρος: 1,100.00g
- Βarcode: 5011157030623
- Τιμή κιλού: 4.98€
- Μονάδα μέτρησης: Τεμάχιο
Το Basmati είναι αναπόσπαστο μέρος της ινδικής κουζίνας. η λέξη "basmati" κυριολεκτικά σημαίνει "αρωματικό" στα Χίντι, την πιο εξέχουσα γλώσσα στην Ινδία.
Eίναι ένα αρωματικό μακρύκοκο λευκό ρύζι που έχει μοναδικό, ξηρό άρωμα και ελαφριά, αέρινη υφή όταν μαγειρεύεται. Είναι το καλύτερο ρύζι για να απορροφήσει όλες τις γεύσεις από τα πιάτα με κάρυ.
Το Basmati έχει χαμηλό έως μεσαίο γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι η ενέργεια απελευθερώνεται με πιο αργό, πιο σταθερό ρυθμό που οδηγεί σε πιο ισορροπημένο επίπεδο ενέργειας.
Tρόποι να μαγειρέψετε το ρύζι Basmati:
1.Σε εστία κουζίνας:
Υλικά:
1 φλ. ρύζι
1 & 1/2 φλ. νερό
Εκτέλεση:
1. Βάλτε το ρύζι σε ένα μπολ και ξεπλύνετε με κρύο νερό 4 με 5 φορές.
2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και καρυκεύουμε με αλάτι.
3.Προσθέτουμε το νερό και μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά.
4. Αποσύρουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί με κλειστό καπάκι για άλλα 10 λεπτά.
2.Σε ηλεκτρική ρυζιέρα:
Υλικά:
1 φλ. ρύζι, πλυμένο
1 φλ. νερό
Εκτέλεση:
1. Βάλτε το ρύζι σε ένα μπολ και ξεπλύνετε με κρύο νερό 4 με 5 φορές.
2. Τοποθετούμε 1 κούπα ρύζι και 1 κούπα νερό στην ηλεκτρική ρυζιέρα και πατάμε το κουμπί "cook".
3. Μόλις τελειώσει η διαδικασία μαγειρέματος, αφήνουμε κλειστό για 10'. Ύστερα ανοίγουμε, ανακατεύουμε προσεκτικά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
TIP: Mπορείτε να προσθέσετε αλάτι, λοβούς κάρδαμου ή φύλλα δάφνης, για επιπλέον γεύση στο μαγείρεμα.