ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΟΥΡΣΙ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ (BENI-SHOGA) 1kg DARUMA

Ετικέτες:
πιπεροριζα
, κοκκινη
, τουρσι
, σε
, λωριδεσ
, (beni-shoga)
, 1kg
, daruma.
, l079.
, λαχανικά
, τουρσί
, pickled
, ginger
, in
, strips
, (beni-shoga)
, 1kg
, daruma.
, l079.
, pickled
, vegetables
, 4035458206540
ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΟΥΡΣΙ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ (BENI-SHOGA) 1kg DARUMA
- Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
- Κωδικός: 0909240
- Βάρος: 1,140.00g
- Βarcode: 4035458206540
- Τιμή κιλού: 9.98€
- Μονάδα μέτρησης: Τεμάχιο
9.98€
Χωρίς ΦΠΑ: 8.83€
Το Beni Shoga (紅生姜) είναι ένα είδος τουρσί τζίντζερ που χρησιμοποιείται συνήθως στην ιαπωνική κουζίνα. Φτιάχνεται με το πάστωμα νεαρών φετών τζίντζερ σε μια γλυκιά και πικάντικη άλμη, συνήθως από ξύδι, ζάχαρη και αλάτι. Το τζίντζερ συχνά βάφεται κόκκινο (εξ ου και το "beni" στο όνομα, που σημαίνει "κόκκινο") χρησιμοποιώντας χρώματα τροφίμων ή μερικές φορές φυσικά συστατικά όπως κόκκινα φύλλα shiso.
Χρήσεις του Beni Shoga:
Ως γαρνιτούρα: Το Beni shoga χρησιμοποιείται συχνά ως γαρνιτούρα για διάφορα πιάτα όπως yakisoba (τηγανητά noodles), takoyaki (μπάλες χταποδιού) ή okonomiyaki (αλμυρές τηγανίτες). Το έντονο κόκκινο χρώμα και η έντονη γεύση προσθέτουν αντίθεση και φρεσκάδα.
Συνοδευτικά κρέατα: Ταιριάζει καλά με ψητά κρέατα ή τεμπούρα, προσφέροντας μια γευστική, αναζωογονητική ισορροπία στον πλούτο του τηγανιτού ή του ψητού φαγητού.
Στο ρύζι: Μπορείτε να προσθέσετε λίγο beni shoga πάνω από τα πιάτα με ρύζι για ένα γευστικό και ελαφρώς πικάντικο λάκτισμα.
Με σούσι: Μπορεί επίσης να σερβιριστεί μαζί με σούσι, ιδιαίτερα για να ξεπεράσει τον πλούτο των πιο λιπαρών ψαριών όπως ο τόνος ή το σκουμπρί.
Με ιαπωνικό κάρυ: Αν και δεν είναι μια παραδοσιακή επικάλυψη για κάρυ, η αιχμηρή, πικάντικη γεύση του beni shoga μπορεί να προσφέρει μια αναζωογονητική αντίθεση με τις πλούσιες, αλμυρές γεύσεις του ιαπωνικού κάρυ. Μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της γλυκύτητας και του βάθους της σάλτσας κάρυ, ειδικά αν είναι πιο γλυκό στυλ. Μπορείτε να πασπαλίσετε λίγο πάνω από το κάρυ ή να το σερβίρετε στο πλάι για να προσθέσετε μια έκρηξη γεύσης.
Με Tonkatsu: Το Beni Shoga συνδυάζεται υπέροχα με το tonkatsu. Η τραγανή, πλούσια υφή της τηγανητής χοιρινής κοτολέτας συμπληρώνεται από την αιχμηρή, πικάντικη γεύση του τζίντζερ τουρσί. Κόβει τον πλούτο της σάλτσας tonkatsu, παρέχοντας μια φρέσκια αντίθεση. Συνήθως, θα το βρείτε να σερβίρεται ως γαρνιτούρα ή στο πλάι με το τονκάτσου, μαζί με ψιλοκομμένο λάχανο και ρύζι.
Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε χρώμα και μια μοναδική γευστική αλλαγή σε αυτά τα πιάτα!