Μενού
Το Καλάθι σας

Tikka Massala

5
50
2

ΥΛΙΚΑ


4 κ.σ φυτικό λάδι

25 γρ βούτυρο

4 κρεμμύδια, χοντροκομμένα

6 κ.σ πάστα tikka masala

2 κόκκινες πιπεριές ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους

8 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένα σε κύβους 2,5 εκ

2 x 400 g κουτάκια ψιλοκομμένες ντομάτες

4 κ.σ πελτέ ντομάτας

2-3 κ.σ μάνγκο τσάτνεϊ 

150 ml κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας

150 ml γιαούρτι

ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου, για το σερβίρισμα

Μαγειρεμένο ρύζι μπασμάτι, για σερβίρισμα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι στην εστία και μετά προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μια πρέζα αλάτι. Μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

2. Προσθέτουμε την πάστα tikka masala και τις πιπεριές, στη συνέχεια μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη για να μαγειρευτούν τα μπαχαρικά.

3. Προσθέτουμε τα στήθη κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά με την πάστα. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας και 200 ​​ml νερό. Καλύπτουμε με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.

4. Αφαιρούμε το καπάκι, ανακατεύουμε το τσάτνεϊ μάνγκο, τη κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και μετά ζεσταίνουμε απαλά. Αλατοπιπερώνουμε και μετά αφήνουμε στην άκρη.

5. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα κόλιανδρου και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και ψωμί naan.

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

0.00€

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο

0.00€

Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: