Μενού
Το Καλάθι σας

Char Siu Pork

3
40
3

YΛΙΚΑ


2 χοιρινές μπριζόλες (γνωστοί και ως χοιρινό πισινό) - περίπου 350 g/12 oz

2 κσ μέλι


Για τη μαρινάδα


4 κ.σ σάλτσα Char Siu 

1 κ.σ σάλτσα στρειδιού

½ κ.σ ελαφριά σάλτσα σόγιας

¼ κ.γ  κινέζικη σκόνη πέντε μπαχαρικών

4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες

5 φέτες τζίντζερ

½ κ.σ τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Μαρινάρουμε το κρέας. Βάζουμε τις χοιρινές μπριζόλες σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.


2. Πιέζουμε τον αέρα και κλείνουμε τη σακούλα. Τρίβουμε γύρω για ομοιόμορφη επίστρωση. Φυλάσσουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες (ιδανικά όλη τη νύχτα).


3. Βγάζουμε το κρέας από τη σακούλα ακριβώς πριν το ψήσιμο και κρατάμε τη μαρινάδα.


4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 425°F/220°C/΄΄ αέρα 200°C.


5. Αν χρησιμοποιούμε ταψί με συρμάτινη σχάρα που χωράει μέσα, γεμίζουμε το ταψί με ζεστό νερό (χαμηλότερα από τη σχάρα) και βάζουμε τη μπριζόλα στη σχάρα. Τοποθετούμε το ταψί στη μέση του φούρνου.


6. Εναλλακτικά, τοποθετούμε ένα μεγάλο ταψί με ζεστό νερό στο κάτω μέρος του φούρνου. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη μπριζόλα στη μεσαία σχάρα του φούρνου.


7. Ανάλογα με την απόδοση του φούρνου και το πάχος των κομματιών χοιρινού κρέατος, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε λίγο τον χρόνο μαγειρέματος. Να είστε προσεκτικοί για να αποφύγετε το κάψιμο αν αυτή είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζετε αυτή τη συνταγή.


8. Αφήνουμε το κρέας να ψηθεί για 15 λεπτά. Το βγάζουμε και το αναποδογυρίζουμε. Αλείφουμε με πινέλο λίγη μαρινάδα και μετά ξαναβάζουμε στο φούρνο (Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει πάντα αρκετό νερό στο ταψί).


9. Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Ενώ περιμένουμε, ανακατεύουμε 2 κ.γ. μέλι με 2 κ.γ από τη μαρινάδα.


10. Στη συνέχεια αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 460°F/240°C/αέρα 220°C. Βγάζουμε το κρέας. Αλείφουμε με το μείγμα μελιού.


11. Ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά. Στη συνέχεια αλείφουμε την άλλη πλευρά με το μείγμα μελιού. Ψήνουμε για τα τελευταία 3 λεπτά.


12. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 5 λεπτά, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με μπάο (bao buns) , ρύζι ή νούντλς!

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Κοινοποίησε το: