Spring Rolls
ΥΛΙΚΑ:
ΓΕΜΙΣΜΑ:
1 κ.σ λάδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
400 g κιμάς χοιρινό ή κοτόπουλο ή γαλοπούλα
1 1/2 φλ.καρότο τριμμένο (1 μεγάλο ή 2 μικρό)
1 1/2 φλ. φύτρες φασολιών
1 1/2 φλ. τριμμένο λάχανο
1 κ.γ. κορν φλάουρ/καλαμποκάλευρο
1 1/2 κ.γ. σάλτσα στρειδιών
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας για όλες τις χρήσεις
SPRING ROLLS:
15 – 20 περιτυλίγματα Spring roll, αποψυγμένα (21,5 cm τετράγωνα”) Ή 35 - 40 μικρά
2 κ.σ κορν φλάουρ (για σφράγιση ρολού)
1 κ.σ. νερό (για σφράγιση ρολού)
Λάδι για τηγάνισμα
Γλυκόξινη σάλτσα για dip
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΓΕΜΙΣΜΑ:
1. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι ή γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε γρήγορα και μετά προσθέτουμε το χοιρινό. Μαγειρεύουμε, σπάζοντας το όσο προχωράμε, μέχρι να ασπρίσει.
2. Προσθέτουμε καρότο, φύτρες φασολιών, λάχανο. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα στρειδιών (Oyster) και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να φύγουν τα υγρά. Η γέμιση δεν πρέπει να είναι νερουλή, πρέπει να είναι κάπως κολλώδης (νερουλή γέμιση = μουσκεμένα σπρινγκ ρολς ).
3. Ψύχουμε τη γέμιση ( απλώνουμε σε δίσκο, βάζουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά). Αν η γέμιση μείνει ζεστή θα ανοίξουν τα ρολά μας.
SPRING ROLL:
1. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ και το νερό σε ένα μικρό μπολ για να σφραγίσουμε τα ρολά.
2. Ξεκολλάμε προσεκτικά ένα περιτύλιγμα , κρατάμε τα επόμενα καλυμμένα κάτω από μια υγρή πετσέτα.
3. Τοποθετούμε το περιτύλιγμα με την ΛΕΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΤΩ σε θέση ρόμβου. Τοποθετούμε μια πολύ γεμάτη κουταλιά γέμισης στον πάτο. Τυλίγουμε μέχρι τη μέση, διπλώνουμε τις πλευρές προς τα μέσα και μετά ολοκληρώστε το ρολό. Χρησιμοποιούμε το μίγμα κορν φλάουρ για να σφραγίσουμε. Θα πρέπει να είναι περίπου 12 cm μήκος και 2,5 cm πλάτος μόλις τυλιχτούν.
4. Ρίχνουμε αρκετό λάδι σε ένα γουόκ ή μεγάλη κατσαρόλα ώστε να είναι διπλάσιο από το ύψος των σπρινγκ ρολς. Ζεσταίνουμε σε μέτρια υψηλή μέχρι να ζεσταθεί.
5. Τοποθετούμε προσεκτικά τα σπρίνγκ ρολς στο λάδι (περίπου 4 - 5 κάθε φορά) και μαγειρεύουμε , γυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν - περίπου 1 1/2 - 2 λεπτά. Μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
6. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα ρολά. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά με γλυκόξινη σάλτσα!
*Πέρα από τα καταστήματα μας, εάν βρίσκεστε εντός λεκανοπεδίου Αττικής μπορείτε να προμηθευτείτε τα κατεψυγμένα περιτυλίγματα για ανοιξιάτικα ρολά, αλλά και πολλά άλλα υλικά, μέσω της πλατφόρμας Wolt!*