Μενού
Το Καλάθι σας

Pancit Canton

4
50
3

ΥΛΙΚΑ:


5 κ.σ σάλτσα σόγιας

1 κ.σ σάλτσα ψαριού

1 κ.γ αλεσμένο μαύρο πιπέρι

1 πακέτο νούντλς Pancit Canton

100 γρ νούντλς διάφανα (glass noodles)

2 κ.σ λάδι

500 γρ. ωμές, αποφλοιωμένες γαρίδες

250 γρ.στήθος κοτόπουλου σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

400 γρ. λαχανικά για  γουόκ ( π.χ. Πράσινα φασόλια, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, καρότα, λάχανο, αρακά και μανιτάρια  )

3 1/2 φλ. νερό

1 λεμόνι ή λάιμ

Κόλιανδρο

Αλάτι & πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Βράζουμε 2 φλιτζάνια νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά όταν βράσει το νερό. Βάζουμε τα glass noodles στο νερό, αφήνουμε για 3 λεπτά και στραγγίζουμε το νερό και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

2. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ  λάδι σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Τώρα προσθέτουμε τις γαρίδες και το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.

3. Δυναμώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα ψαριού και 350 ml νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει. Προσθέτουμε τα λαχανικά wok και μαγειρεύουμε για περίπου 2-3 ​​λεπτά.

4.Σπρώχνουμε απαλά και αργά τα noodles Pancit Canton μέσα στο τηγάνι. Φροντίζουμε να είναι καλυμμένα με τη σάλτσα για να απορροφήσουν τις γεύσεις. Τα ανακατεύουμε μέχρι να μαγειρευτούν. Προσθέτουμε περισσότερο νερό εάν χρειάζεται.

5. Τέλος, προσθέτουμε τα glass noodles και ανακατεύουμε.

6. Σερβίρουμε με κόλιανδρο και φέτες λεμονιού ή λάιμ.

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: