Som Tam Papaya Salad
ΥΛΙΚΑ
1 παπάγια άγουρη
1 καρότο σε λωρίδες
1 κ.σ φυστίκια αράπικα
3 πιπεριές τσίλι
1 φλ. αμπελοφάσουλα
1 κ.γ πάστα σκόρδου
2 κ.σ σάλτσα ψαριού
3 κ.σ χυμό λάιμ
1 κ.σ ζάχαρη κοκοφοίνικα
5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
ή έτοιμη σάλτσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβουμε την παπάγια σε λεπτές σαν λωρίδες. Βράζουμε ή ατμίζουμε τα αμπελοφάσουλα.
2. Σε ένα μικρό, στεγνό τηγάνι, φρυγανίζουμε τα φιστίκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
3. Πολτοποιούμε στο γουδί τα αράπικα φιστίκια και προσθέτουμε τις πιπερίτσες τσίλι και την πάστα σκόρδου.
4. Σ' ένα μπολ βάζουμε τα αμπελοφάσουλα, τις λωρίδες παπάγιας και τις χτυπάμε με το γουδοχέρι. Ύστερα βάζουμε το μίγμα και τα χτυπάμε όλα μαζί.
5. Προσθέτουμε τη σάλτσα ψαριού, το χυμό λάιμ, τη ζάχαρη, το λεμονόχορτο και ανακατεύουμε.