Moo Shu Pork
ΥΛΙΚΑ
450 γρ. χοιρινό φιλέτο κομμένο σε λεπτά κομμάτια
1 κ.σ. φυτικό λάδι
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 φλ. μανιτάρια shiitake κομμένα σε λεπτές φέτες
3 φλ. λάχανο τριμμένο (μπορεί να είναι πράσινο, μωβ ή και τα δύο)
2 κ.γ. τζίντζερ κιμά
1 κ.γ.ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. hoisin sauce
1 κ.γ. σησαμέλαιο
1 κ.γ. μέλι
2 κ.γ. άμυλο καλαμποκιού
1/4 φλιτζάνι πράσινα κρεμμυδάκια σε φέτες
Αλάτι & πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
Τορτίγιες από αλεύρι
Φρέσκο κρεμμυδάκι σε φέτες
Σάλτσα Hoisin
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζεσταίνουμε 1 κ.γ λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Μαγειρεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια επίπεδη ομελέτα, περίπου 3-4 λεπτά. Γυρίζουμε προσεκτικά τα αυγά και από την άλλη πλευρά μέχρι να γίνουν, 1-2 λεπτά ακόμα.
2. Βγάζουμε τα αυγά από το τηγάνι και τα κόβουμε σε λωρίδες. Καλύπτουμε για να διατηρηθεί ζεστό.
3. Σκουπίζουμε το τηγάνι με μια χαρτοπετσέτα.
4. Ζεσταίνουμε στο τηγάνι τις υπόλοιπες 2 κ.σ λάδι.
5. Προσθέτουμε το χοιρινό και μαγειρεύουμε , ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το κρέας να ροδίσει και να ψηθεί, για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Αφαιρούμε το χοιρινό από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Σκεπάζουμε για να διατηρηθεί ζεστό.
6. Προσθέτουμε το λάχανο, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα μανιτάρια στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν και το λάχανο να μαραθεί.
7. Επιστρέφουμε το χοιρινό και τα αυγά στο τηγάνι. Ανακατεύουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια.
8. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρά τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα hoisin, το σησαμέλαιο, το μέλι και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Χτυπάμε το άμυλο μέχρι να ομογενοποιηθεί.
9. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο τηγάνι και δυναμώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Βράζουμε για 30 δευτερόλεπτα ή μόνο μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.
10. Σερβίρουμε αμέσως με τορτίγιες ή τηγανίτες, έξτρα σάλτσα hoisin και φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες.