Black Sesame Soup
ΥΛΙΚΑ:
150 γρ. μαύρο σουσάμι
1 1/2 κ.σ. κολλώδες ρυζάλευρο
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη (υποκατάστατο: λευκή κρυσταλλική ζάχαρη ή ζάχαρη rock)
1-2 φλ. νερό
Προαιρετικά: 1 κ.γ σησαμέλαιο
Προαιρετική γαρνιτούρα: καβουρδισμένο λευκό σουσάμι & λίγο γάλα καρύδας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
1. Καβουρδίζουμε αργά τους σπόρους (χωρίς λάδι) σε ΧΑΜΗΛΗ φωτιά για 7-12 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς (θα πρέπει να μπορείτε να μυρίσετε το άρωμα του σουσαμιού και να ακούσετε μερικούς σπόρους να σκάνε όταν είναι "έτοιμα". Μην τηγανίζετε για πολύ μακριές ή οι πικρές νότες του μαύρου σουσαμιού θα γίνουν πολύ δυνατές.)
2. Μετά από αυτό, αφήνουμε τους σπόρους να κρυώσουν και, στη συνέχεια, τους αλέθουμε σε ένα μύλο μπαχαρικών ή μπλέντερ.
3. Προσθέτουμε τον πολτό από μαύρο σουσάμι στην κατσαρόλα με το νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να διαλυθεί η πάστα στο νερό.
4. Μόλις πάρει βράση (αυτή η σούπα ζεσταίνεται ΓΡΗΓΟΡΑ), χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει η σούπα. Ξεκινάμε προσθέτοντας ½ κουταλιά της σούπας κολλώδες ρυζάλευρο και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει η σούπα στον πάτο της κατσαρόλας. Για μια πιο πηχτή σούπα, προσθέτουμε λίγο ακόμα κολλώδες ρυζάλευρο. Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
5. Πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο και το ανακατεύουμε στη σούπα.
6. Σερβίρουμε ζεστό σε μπόλ. Γαρνίρουμε κάθε μπολ με φρυγανισμένο σουσάμι και λίγο γάλα καρύδας κατα προτίμηση.