Chè Thái
ΥΛΙΚΑ :
Red Rubies
1/2 κονσέρβα νεροκάστανα κομμένα σε μικρούς κύβους
3/4 φλιτζάνι άμυλο ταπιόκας
Κόκκινη χρωστική τροφίμων
Chè Thái
1 κονσέρβα λίτσι σε σιρόπι
1 κονσέρβα τζάκφρουτ σε σιρόπι
1 λονγκάν σε σιρόπι
1 κονσέρβα σάρκα νεαρής καρύδας (μακαπούνο)
1 κονσέρβα ραμπουτάν
1 κουτί κρέμα καρύδας ή 1/2 κρέμα & 1/2 γάλα καρύδας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
1. Προσθέτουμε μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα τροφίμων στα νεροκάστανα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε άμυλο ταπιόκας και στραγγίζουμε την περίσσεια.
2. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, ρίχνουμε τα «ρουμπίνια» και μαγειρεύουμε μέχρι να επιπλεύσουν για 5-7 λεπτά. Τοποθετούμε αμέσως σε παγωμένο νερό για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε.
3. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα «ρουμπίνια» και κάθε κονσέρβα φρούτου κομμένο σε μικρά κομμάτια. Στραγγίζουμε όλα τα φρούτα εκτός από το longan. Αναμειγνύουμε.
4. Προσθέτουμε κρέμα καρύδας για γεύση ή αλλιώς προσθέτουμε το μισό και το μισό γάλα καρύδας. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
5. Για το σερβίρισμα: Μεταφέρουμε το γλυκό σε ένα ποτήρι, με λίγο τριμμένο πάγο.