Bao Buns with Crispy Chicken
ΥΛΙΚΑ :
Για το κοτόπουλο:
1/3 φλ. Gochujang
1/2 φλ. Red Pepper Flakes
1/3 φλ. αλεύρι πατάτας
1 κ.σ ξύδι ρυζιού
500γρ. κοτόπουλο μπούτι σε μικρά κομμάτια
2 αυγά χτυπημένα
3 κ.σ ηλιέλαιο ή λάδι ρυζιού
1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι & Πιπέρι
Για την σαλάτα :
1φλ. λάχανο
1 φλ. καρότο
Φρέσκο κρεμμυδάκι
4 κ.σ μαγιονέζα kewpie
1 κ.γ miso
Αλάτι-πιπέρι-σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Για το κοτόπουλο:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°c.
2. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε αλεύρι πατάτας μέχρι να καλύψει όλα τα κομμάτια κοτόπουλου.
3. Βουτάμε τις μπουκιές μια-μια στα χτυπημένα αυγά.
4. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και βάζουμε απλωμένες τις μπουκιές. Τηγανίζουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
5. Μόλις είναι όλες οι μπουκιές έτοιμες τις βάζουμε στο ταψί.
6. Σε ένα μπολ βάζουμε gochujang, ζάχαρη, ξύδι και τις νιφάδες.
7. Βάζουμε την sauce στο κοτόπουλο και ψήνουμε για 35 λεπτά! Γαρνίρουμε με σουσάμι.
Για την σαλάτα :
1. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και βάζουμε μαγιονέζα, miso, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο.
2. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο.
Για την σύνθεση :
1. Ατμίζουμε τα bao buns. Αν έχουμε ατμομάγειρα, θα χρειαστούν 10 λεπτά. Διαφορετικά τυλίγετε με μεμβράνη κάθε ένα bao bun ξεχωριστά και το βάζετε στο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. ( Βρείτε εδώ τους τρόπους για να φτιάξετε μπάο χωρίς ατμομάγειρα )
2. Γεμίζουμε τα bao buns με τα υλικά μας και γαρνίρουμε με σουσάμι και τραγανό κρεμμυδάκι!
*Πέρα από τα καταστήματα μας, εάν βρίσκεστε εντός λεκανοπεδίου Αττικής μπορείτε να προμηθευτείτε τα ψωμάκια bao, αλλά και πολλά άλλα υλικά, μέσω της πλατφόρμας Wolt!*