Μενού
Το Καλάθι σας

Rice Paper Dumplings

3
15
1

ΥΛΙΚΑ :


80γρ. τόφου μαλακό

100γρ. λάχανο τριμμένο

25γρ. καρότο, τριμμένο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

1/2 κ.σ. σησαμέλαιο

1/2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

2 κ.γ. πάστα σκόρδο & τζίντζερ

Αλάτι & πιπέρι

12 στρογγυλά φύλλα ρυζιού (22cm) 

Σογιέλαιο


Σάλτσα

5 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.γ. ξύδι ρυζιού

Λίγες σταγόνες chilli oil


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2. Τοποθετούμε ένα φύλλο ρυζιού σε ένα πιάτο με χλιαρό νερό το αφήνουμε για 5-10" . Ύστερα το βάζουμε πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια.

3. Τοποθετούμε 2 κ.σ. γέμιση στη μέση, διπλώνουμε το κάτω μέρος, ύστερα τη δεξιά και την αριστερή πλευρά και στη συνέχεια ρολάρουμε προς τα πάνω μέχρι να κλείσει. Για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα σπάσει κατά το μαγείρεμα και για να έχει πιο ωραία υφή, επαναλαμβάνουμε την διαδικασία, τυλίγοντας ακόμη ένα φύλλο. 

4. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε λίγο  λάδι για να καλύψουμε το τηγάνι. Μαγειρεύουμε τα ντάμπλινγκς από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν -περίπου 2'-5΄΄ . Αφαιρούμε από την φωτιά, γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε με σάλτσα σόγιας, ξύδι ρυζιού και λίγο chilli oil σαν ντιπ ! 


Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Κοινοποίησε το: