Μενού
Το Καλάθι σας

Τσουρέκι με Άρωμα Παντάν & Τριμμένη Καρύδα

6
180
3

Υλικά:

  • ½ φλ. χλιαρό γάλα

  • 1 μεγάλο αυγό

  • 2 φλ. αλεύρι για τσουρέκι

  • ¼ φλ. αλεύρι για κέικ (προαιρετικά, για πιο αφράτο αποτέλεσμα)

  • 5 κ.γ. ζάχαρη

  • ½ κ.γ. ξηρή μαγιά (ή 15 γρ. φρέσκια)

  • 1 κ.γ. πάστα παντάν

  • 1½ κ.σ. βούτυρο (μαλακό)

  • 1 κ.σ. μαχλέπι (προαιρετικό)

  • 1 κ.σ. κακουλέ (προαιρετικό)

  • 1 πρέζα αλάτι

Για το φινίρισμα:

  • 1 αυγό (για άλειμμα)

  • Τριμμένη καρύδα (για πασπάλισμα)


 Εκτέλεση:

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα μαζί με λίγη από τη ζάχαρη και την αφήνουμε για 10 λεπτά να αφρίσει.

  2. Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αυγό, τη ζάχαρη, το βούτυρο, την πάστα και το άρωμα παντάν.

  3. Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και προσθέτουμε τα άλευρα, το αλάτι, και αν θέλουμε, το μαχλέπι και το κακουλέ.

  4. Ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά στο χέρι ή 5 λεπτά στο μίξερ, μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.

  5. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1-1½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

  6. Πλάθουμε τη ζύμη σε πλεξούδα ή το σχήμα της επιλογής μας και τη μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Την αφήνουμε να ξαναφουσκώσει για άλλα 45-60 λεπτά.

  7. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με τριμμένη καρύδα.

  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Κοινοποίησε το: