Non-Spicy Tteokbokki with Cheese

Υλικά για το Tteokbokki:
500γρ. tteok (κορεατικά κέικ ρυζιού, μουσκεμένα σε ζεστό νερό αν είναι αποξηραμένα)
1 κ.σ. φυτικό λάδι
1 μικρό κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
1 κ.σ. σησαμέλαιο
1/2 φλ. κέικ ψαριού (προαιρετικά, κομμένο σε λωρίδες)
2 κ.σ. σουσάμι (για γαρνίρισμα)
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα, για γαρνίρισμα)
Υλικά για τη σάλτσα:
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη (για γλυκό)
1 κ.σ. ξύδι ρυζιού
1 κ.σ. μιρίν (προαιρετικά, για πιο βαθιά γεύση)
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
1 κ.γ. άμυλο καλαμποκιού (για να πήξει)
1/4 φλ. νερό (ή ζωμός για πρόσθετη γεύση)
Επιπλέον Υλικά:
1/2 φλ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα (ή οποιοδήποτε τυρί που λιώνει καλά, όπως το τσένταρ)
1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά, για βελούδινη κρέμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ετοιμάστε τα τοπόκκι : Μουλιάστε τα αποξηραμένα τοπόκκι σε ζεστό νερό για 20-30 λεπτά, αν χρειάζεται.
2. Φτιάξτε τη σάλτσα: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, το μέλι (ή τη ζάχαρη), το ξύδι ρυζιού, το mirin (προαιρετικά), τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού και το άμυλο καλαμποκιού. Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι νερό (ή ζωμό) και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήστε το στην άκρη.
3. Μαγειρέψτε τα λαχανικά και το κέικ ψαριών: Ζεστάνετε το φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια σε φέτες και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 2 λεπτά). Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει. Εάν χρησιμοποιείτε κέικ ψαριού, προσθέστε τα και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά.
4. Προσθέστε τη σάλτσα και τα τοπόκκι : Ρίξτε τη σάλτσα στο τηγάνι και ανακατέψτε να ενωθεί με τα λαχανικά και τα κέικ ψαριών. Προσθέστε τα μουλιασμένα τοπόκκι ανακατεύοντας καλά και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα τοπόκκι και να δέσει η σάλτσα.
5. Προσθέστε τυρί: Μόλις ψηθούν τα τοπόκκι , χαμηλώστε τη φωτιά. Αν θέλετε επιπλέον κρεμώδη υφή, ανακατέψτε με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Στη συνέχεια, πασπαλίστε το τριμμένο τυρί μοτσαρέλα πάνω από το tteokbokki. Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι για 2-3 λεπτά για να λιώσει το τυρί.