Tonkatsu Curry
ΥΛΙΚΑ
1 φακ. curry sauce με λαχανικά (230g)
400γρ μαγειρεμένο ρύζι
280γρ στήθος κοτόπουλου σε λεπτές φέτες για σνίτσελ
12γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό χτυπημένο
80γρ πάνκο
Ιαπωνικό τουρσί για γαρνιτούρα
Λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Μόλις πάρει βράση, τοποθετούμε τη σακούλα (χωρίς να την ανοίξουμε) με την σάλτσα curry μέσα και αφήνουμε να βράσει χωρίς καπάκι για 3 με 5'.
2. Αλατοπιπερώνουμε το στήθος κοτόπουλου, το αλευρώνουμε, έπειτα το βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και τέλος το βάζουμε στο μπολ με το πάνκο (φρυγανιά).
3. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι (περίπου 2εκ. σε βάθος). Έπειτα ρίχνουμε λίγο πάνκο στο τηγάνι για να ελέγξουμε τη θερμοκρασία του λαδιού, και τηγανίζουμε το κοτόπουλο ένα την φορά για 6-8' (ανάλογα με το πάχος τους) μέχρι το πάνκο να γίνει χρυσό.
4. Τοποθετούμε το ρύζι στη μία πλευρά του μπολ και τη σάλτσα curry από την άλλη πλευρά. Κόβουμε το κοτόπουλου σε λωρίδες, το τοποθετούμε στη μέση, προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα curry από πάνω και γαρνίρουμε με τουρσί.