Thai Basil Chicken (Pad Krapow Gai)
ΥΛΙΚΑ
700 γρ. κιμά κοτόπουλου
1,5 φλ. βασιλικό
12-13 σκελίδες σκόρδο
7-8 πιπεριές τσίλι
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
3 κ.σ. σάλτσα στρειδιών
1 κ.σ. σάλτσα ψαριού
1 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.σ. φυτικό λάδι
4 αυγά
1 πράσινο κρεμμυδάκι για γαρνιτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Θρυμματίζουμε το τσίλι με το ξεφλουδισμένο σκόρδο μέχρι να ενωθούν σαν πάστα.
2. Ζεσταίνουμε λάδι σε γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την πάστα τσίλι-σκόρδο και ανακατεύουμε για 20 δευτερόλεπτα.
3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε συνεχώς για 6-8 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.
4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις σάλτσες, ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
5. Προσθέτουμε σε βασιλικό. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά, για να μην ψηθεί πολύ ο βασιλικός.
Αυγά
1. Γεμίζουμε το τηγάνι με λίγο λάδι.
2. Ρίχνουμε αυγά. Τηγανίζουμε μέχρι οι άκρες να γίνουν ωραίες και τραγανές, ρίχνοντας καυτό λάδι πάνω από τα αυγά για να ψηθεί η κορυφή.
3. Μαγειρεύουμε μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα.
- Σερβίρουμε πάνω από ζεστό μαγειρεμένο ρύζι με αυγό και από πάνω πράσινο κρεμμυδάκι!
Tips: Προσαρμόστε το επίπεδο πικάντικου στα γούστα σας προσθέτοντας ή αφαιρώντας πιπεριές τσίλι.