Homemade Ramen Seasoning
YΛΙΚΑ
3 κ.σ. σκόνη ζωμού κοτόπουλου
2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη ή σκόρδο αλεσμένο
1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
1 κ.γ. αποξηραμένο μαϊντανό
½ κ.γ. αλεσμένο κύμινο
½ κ.γ. αλεσμένο τζίντζερ
½ κ.γ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
½ κ.γ. αλάτι
¼ - ½ κ.γ. καγιέν (αν τα θέλετε πικάντικα)
Τσιλιέλαιο ή τραγανό τσίλι σε λάδι
Νούντλς της επιλογής σας
2 φλ. νερό
Toppings της επιλογής σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε 2 φλ. νερό να βράσουν σε μια μικρή κατσαρόλα.
2. Προσθέτουμε τα νούντλς (είτε τηγανητά από μια συσκευασία στιγμιαίου ράμεν είτε αποξηραμένα νουντλς ράμεν). Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, συνήθως 3 λεπτά.
3. Αφαιρούμε τα νούντλς από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. από το σπιτικό μείγμα καρυκευμάτων ράμεν . Ανακατεύουμε να ενωθούν.
4. Ρίχνουμε τα ράμεν σε ένα μπολ και προσθέτουμε από πάνω τα toppings της επιλογής μας και μια σταγόνα λάδι τσίλι.