Cauliflower Curry
ΥΛΙΚΑ
½ φλ. ρύζι μπασμάτι (100 γρ.)
½ μέτριο κουνουπίδι (½ = 300 γρ.)
1 κρεμμύδι
½ κόκκινη πιπεριά
½ φλιτζάνι πράσινα φασόλια
1 τζίντζερ, φρέσκο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πάστα κάρυ (βεβαιωθείτε ότι η πάστα είναι χορτοφαγική - επιλέξτε την αγαπημένη σας)
1 κουτί (400 ml) γάλα καρύδας
½ λάιμ (χυμό)
1 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
4 κλαδάκια κόλιανδρο, φρέσκο (αν ανήκετε στην ομάδα που μισεί τον κόλιανδρο, δοκιμάστε αντ' αυτού βασιλικό)
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2. Κόβουμε την πιπεριά σε μικρούς κύβους και το κουνουπίδι σε μπουκιές.
3. Αφαιρούμε τις μύτες από τα πράσινα φασολάκια και τα κόβουμε στη μέση.
4. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ.
5. Προσθέτουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το τζίντζερ. Μόλις αρχίσει να βγάζει το άρωμά του (περίπου 2 λεπτά) προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
6. Ανακατεύουμε με την πάστα κάρυ και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
7. Ανακατεύουμε λίγο από το γάλα καρύδας να διαλυθεί η πάστα κάρυ και μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει το γάλα.
8. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λάιμ, τη σκόνη κάρυ, το αλάτι και το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι. Ανακατεύουμε καλά.
9. Τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσουμε το κουνουπίδι. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε τα φασολάκια και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα για 10 λεπτά ακόμα.
10. Κάνουμε ένα γευστικό τεστ στο κάρυ για να δούμε αν χρειάζεται λίγο αλάτι, ζάχαρη, λάιμ ή λίγη ακόμα πάστα κάρυ.
11. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο από πάνω!