Chicken Noodle Salad with Sesame Dressing
ΥΛΙΚΑ:
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα ή μπούτια χωρίς πέτσα
2 κ.σ. σησαμέλαιο
Αλάτι & πιπέρι
3/4 φλιτζάνι ζωμό κότας
Για τη σαλάτα:
1 φλ. μωβ λάχανο τριμμένο
2 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/3 φλ.αμύγδαλα κομμένα σε φέτες
1 φλ. νούντλς από φασόλι mung
Ντρέσινγκ από σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε λαβίδες για να γυρίσουμε το κοτόπουλο.
2. Προσθέτουμε το ζωμό κότας, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 7-10 λεπτά.
3. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το ψιλοκόβουμε. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνουμε αυτό - είτε να χρησιμοποιήσουμε δύο πιρούνια για να τεμαχίσουμε το κοτόπουλο ή να τοποθετήσουμε το κοτόπουλο στο μπολ του μίξερ.
4. Ετοιμάζουμε τα νούντλς από mung bean σύμφωνα με τη συσκευασία τα οποία χρειάζονται μόνο να μουλιάσουν. Δεν χρειάζεται να τα μαγειρέψουμε. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν σιγά σιγά μέχρι να διαχωριστούν.
5. . Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, ανακατεύοντας μέχρι να αναμειχθούν καλά.
5. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα νούντλς και όσο από το ντρέσινγκ σουσαμιού θέλουμε!
6. Σερβίρουμε σε δύο φαρδιά μπολ ή πιάτα, γαρνίροντας με αμύγδαλα και φέτες λάιμ στο πλάι ή χυμό λάιμ!
Tip: Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη σαλάτα με σάλτσα με γεύση φιστίκι!