Indian Chicken Biryani
ΥΛΙΚΑ
1 ½ φλ. ρύζι μπασμάτι
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες από τη ρίζα στην άκρη
1 φύλλο δάφνης
¼ κ.γ. αλεσμένο κάρδαμο
¾ κ.γ. αλεσμένη κανέλα
¾ κ.γ. κουρκουμά
¾ κ.γ. αλάτι
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
5 κ.σ. πάστα κάρυ μπιριάνι ή απαλή πάστα κάρυ
½ φλ. σταφίδες
3 φλ. ζωμό κοτόπουλου
¾ φλ. κατεψυγμένο αρακά αποψυγμένο
¼ φλ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
½ φλ. αμύγδαλα ψημένα σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Μουλιάζουμε το ρύζι σε ζεστό νερό για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένουμε με κρύο νερό μέχρι να γίνει καθαρό το νερό. Στραγγίζουμε καλά σε ψιλή σήτα.
2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα 4 έως 5 λίτρων σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη δάφνη. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το κάρδαμο, την κανέλα, τον κουρκουμά, το αλάτι, το κοτόπουλο και την πάστα κάρυ και μαγειρεύουμε μέχρι να αρωματιστούν, περίπου 2 λεπτά.
4. Ρίχνουμε ρύζι, τις σταφίδες και το ζωμό. Καλύπτουμε, αυξάνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, 15 με 18 λεπτά.
5. Ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά, περίπου 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά, επανατοποθετούμε το καπάκι και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
6. Ανακατεύουμε απαλά τον αρακά και το μισό κόλιανδρο. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο κόλιανδρο και τα αμύγδαλα όταν σερβίρουμε.