Laksa Malaysian Curry Noodle Soup
ΥΛΙΚΑ
Μικρό κομμάτι γκαλάνγκαλ (τριμμένο)
2 σκ. σκόρδο (τριμμένες)
200 γρ. πάστα Λάκσα
400-500 ml ζωμό κοτόπουλου
200-250 ml γάλα καρύδας
1 κοτσάνι λεμονόχορτου (ελαφρά τριμμένο)
1 κ.σ. σάλτσα ψαριού
0,5 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λάιμ
20 μίνι τηγανητές μπάλες ψαριού
12 μίνι τηγανητά κομμάτια τόφου
Φύτρα φασολιών
Νούντλς ρυζιού ή αυγού
2 μικρά ασκαλώνια (λευκά κρεμμύδια)
2 αυγά βραστά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Sambal oelek (για γεύση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σοτάρουμε το γκαλάνγκαλ και το σκόρδο στο λάδι για ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε την πάστα laksa, βράζοντας μέχρι να μυρίσουν.
2. Προσθέτουμε λίγο ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό λίγο-λίγο κατα την διάρκεια του μαγειρέματος. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το λεμονόχορτο, τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη και τον χυμό λάιμ. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τις μπάλες ψαριού και το τόφου. Σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά πριν προσθέσουμε τις φύτρες φασολιών.
4. Ετοιμάζουμε τα νούντλς σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Παράλληλα, τηγανίζουμε τα ασκαλώνια σε λάδι μέχρι να γίνουν τραγανά και βράζουμε τα αυγά.
5. Σερβίρουμε το ζωμό με τα νούντλς και από πάνω τα αυγά, τα κρεμμύδια και το σαμπάλ.
*Πέρα από τα καταστήματα μας, εάν βρίσκεστε εντός λεκανοπεδίου Αττικής μπορείτε να προμηθευτείτε τα κατεψυγμένα προϊόντα λεμονόχορτο και γκαλάγκαλ, αλλά και πολλά άλλα υλικά, μέσω της πλατφόρμας Wolt !*