Μενού
Το Καλάθι σας

Salmon Salad with Ginger - Sesame Dressing

4
30'
3
ΥΛΙΚΑ:


3 - 4 φιλέτα σολομού, χωρίς πέτσα

3/4 κ.γ. αλάτι και πιπέρι (σε κάθε φιλέτο)

1 κ.σ. λάδι

250g ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες

2 αγγούρια, κομμένα σε φέτες

1 μεγάλο αβοκάντο, κομμένο σε κομμάτια 1,5εκ.

6 κόκκινα ραπανάκια, κομμένα σε φέτες

150 γρ. μαρούλι

1 φλ. edamame αποφλοιωμένο, μαγειρεμένο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ & ΤΖΙΝΤΖΕΡ

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

2 1/2 κ.σ. ξύδι ρυζιού

1 κ.σ. σησαμέλαιο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1,5 κ.γ. ζάχαρη

2 1/2 κ.γ. πουρέ τζίντζερ-σκόρδο

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Σουσάμι, για γαρνιτούρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 


 1: Βάζουμε τα υλικά για την σάλτσα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.

2: Πασπαλίζουμε και τις δύο πλευρές των φιλέτων σολομού με αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι με μέτρια προς δυνατή φωτιά και τοποθετούμε το σολομό ανάποδα -(δηλαδή η πλευρά του δέρματος να ακουμπάει το τηγάνι). Μαγειρεύουμε για 3' κάθε πλευρά ή μέχρι να χρυσαφίσει.

3: 'Επειτα αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.

4: Βάζουμε το μαρούλι σε ένα μεγάλο μπολ. Ραντίζουμε με λίγο σάλτσα και ανακατεύουμε. 'Υστερα το μοιράζουμε στα πιάτα, τοποθετούμε από πάνω το σολομό, ντοματίνια, αγγούρι, κρεμμύδι, αβοκάντο, τα edamame και ραπανάκι.

5: Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

0.00€

Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: