Μενού
Το Καλάθι σας

Tteokguk Korean Rice Cake Soup

4
135
3

ΥΛΙΚΑ 


Για τον ζωμό


500γρ. μοσχαρίσιο στήθος χωρίς λίπος  – μουλιασμένο σε κρύο νερό για 30 λεπτά για να αφαιρεθεί τυχόν υπερβολικό αίμα

10 φλ. νερό

1 μεγάλο κρεμμύδι (270 γρ.) – κομμένο σε τεταρτημόρια

2 κοτσάνια φρέσκο κρεμμυδάκι (μόνο το λευκό μέρος) - κρατάμε το πράσινο μέρος για την γαρνιτούρα.

10 ολόκληρα μαύρα πιπέρια



Για το κυρίως μέρος

400 γρ. Κορεάτικα κέικ ρυζιού σε φέτες για σούπα

1 κ.σ. κορεάτικη σάλτσα σόγιας για σούπα

1/2 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο

Λεπτό θαλασσινό αλάτι για γεύση


Για την γαρνιτούρα

2 αυγά

1-2 κοτσάνια φρέσκο κρεμμυδάκι (μόνο το πράσινο μέρος) – σε λεπτές φέτες

2-3 φύλλα Κορεάτικα αποξηραμένα φύκια ( και τα φύκια για σούσι είναι κατάλληλα) – κομμένα σε λεπτές λωρίδες ή θρυμματισμένα/σκισμένα

ψιλοκομμένο στήθος μοσχαριού (από την παρασκευή του ζωμού βοείου κρέατος) – καρυκεύουμε με ψιλό θαλασσινό αλάτι (1/4 κ.γ.) & σησαμέλαιο (2 κ.γ.)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Βάζουμε το νερό, τα μαύρα πιπέρια, το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια δυνατή φωτιά με καπάκι. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό προσθέτουμε το κρέας.


2. Τα βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Βράζουμε ακόμα για 50 λεπτά περίπου. (Δηλαδή θα βράσουμε το νερό για συνολικά 1 ώρα - περίπου.) Αυτό θα μας δώσει περίπου 4 φλ. ζωμό βοείου κρέατος.


3. Κοσκινίζουμε το νερό (στοκ) μέσα από ένα πανί τυριού. Πετάμε τα λαχανικά αλλά κρατάμε το ζωμό και το κρέας. Αφήνουμε το κρέας να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια το κόβουμε χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή/και τα χέρια. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας με σησαμέλαιο.


4. Όσο κρυώνει το κρέας, μουλιάζουμε τις φέτες ρυζιού σε κρύο νερό για 15 με 20 λεπτά για να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε το νερό.


5. Ετοιμάζουμε τις άλλες γαρνιτούρες όσο περιμένουμε. Το ασπράδι και ο κρόκος χωρίζονται και τηγανίζουμε χωριστά σε χαμηλή θερμοκρασία με λίγο λάδι. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Εναλλακτικά, μπορούμε να χτυπήσουμε τα αυγά μαζί και να τα περιχύσουμε στη σούπα 1 με 2 λεπτά πριν το σερβίρουμε.


6. Βράζουμε τον ζωμό σε καθαρή κατσαρόλα σε μέτρια δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη σάλτσα σόγιας. Προσθέτουμε τα κέικ ρυζιού και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 2 με 3 λεπτά). Δεν παραβράζουμε τα κέικ ρυζιού γιατί μπορεί να μαλακώσουν υπερβολικά.


7. Σερβίρουμε τη σούπα σε ένα μπολ και γαρνίρουμε με τις επικαλύψεις!




Tip: Μπορoύμε να προσθέσουμε λίγο μαύρο αλεσμένο πιπέρι στη σούπα για επιπλέον γεύση.

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: