Mochi Ice Cream
6
30
2
ΥΛΙΚΑ :
¾ φλ. κολλώδες ρυζάλευρο
¼ φλ. ζάχαρη
¾ φλ. νερό
άμυλο καλαμποκιού
Το παγωτό της αρεσκείας σας (χρησιμοποιήσαμε καρύδα--> βρείτε τη συνταγή εδώ)
Στρογγυλό ποτήρι για να κόψετε τη ζύμη mochi
Κομμάτια από πλαστική μεμβράνη
Φόρμα σιλικόνης ή ταψί για μάφιν (για να παγώσουν μέσα οι μπάλες παγωτού)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
1. Βγάζουμε το παγωτό σε μικρότερες μερίδες και παγώνουμε. Αυτό θα μας βοηθήσει να δουλέψουμε εύκολα με το παγωτό όταν σχηματίζουμε το mochi.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρυζάλευρο, τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως.
3. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το ζεσταίνουμε σε υψηλή ένταση στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Το βγάζουμε και ανακατεύουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα. Σκεπάζουμε ξανά και ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμα σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε ξανά με τη σπάτουλα και ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμα. (Σύνολο = 3 λεπτά).
4. Καλύπτουμε την επιφάνεια εργασίας και τα χέρια μας με μπόλικο άμυλο καλαμποκιού. Μεταφέρουμε τη μαγειρεμένη ζύμη mochi στην επιφάνεια εργασίας. Καλύπτουμε τη ζύμη εντελώς με περισσότερο άμυλο καλαμποκιού και ρολάρουμε με έναν πλάστη μέχρι να γίνει επίπεδη.
5. Κόβουμε κύκλους από τη ζύμη χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι. Στοιβάζουμε τους κύκλους τον ένα πάνω στον άλλο, χωρίζοντάς τους με πλαστική μεμβράνη για να μην κολλήσουν (προσθέτουμε κι άλλο άμυλο καλαμποκιού αν χρειάζεται).
6. Αφαιρούμε μια μερίδα παγωτού και τοποθετούμε σε έναν κύκλο. Κλείνουμε τον κύκλο με τη βοήθεια της πλαστικής μεμβράνης και τον τοποθετούμε σε ένα δίσκο.
7. Παγώστε για 30 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε την πλαστική μεμβράνη και σερβίρουμε. Καλή απόλαυση!
*Επισκεφθείτε τα καταστήματά μας ή εάν βρίσκεστε εντός λεκανοπεδίου Αττικής μπορείτε να παραγγείλετε μέσω της πλατφόρμας Wolt τα νέα μας παγωμένα γλυκίσματα με γεύση Yuzu, Red Bean και Matcha! *