Μενού
Το Καλάθι σας

Strawberry Mochi (Ichigo Daifuku)

6
45
2

ΥΛΙΚΑ :


6 φράουλες

150γρ. πάστα κόκκινου φασολιού

100γρ. αλεύρι κολλώδους ρυζιού (περίπου 3/4 φλ.)

2 κ.σ. ζάχαρη 

150 ml νερό

άμυλο πατάτας/άμυλο καλαμποκιού 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


1. Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις στεγνώνουμε.

2. Με βρεγμένα χέρια, φτιάχνουμε έξι ίσες μπάλες από πάστα κόκκινων φασολιών.

3. Καλύπτουμε τις φράουλες με πάστα κόκκινων φασολιών, αλλά αφήνουμε το μυτερό άκρο της φράουλας ακάλυπτο.

4. Προσθέτουμε το κολλώδες αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.

5.Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά προσθέτουμε νερό σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο και χωρίς σβόλους.

6. Καλύπτουμε με μεμβράνη, αλλά όχι σφιχτά — ο αέρας πρέπει να κυκλοφορεί — στη συνέχεια, ψήνουμε στα μικροκύματα για ένα λεπτό σε φούρνο μικροκυμάτων 1000 W.

7. Βγάζουμε το μπολ και ανακατεύουμε το μείγμα με μια βρεγμένη σπάτουλα σιλικόνης.

8. Καλύπτουμε ξανά το μπολ χαλαρά με μεμβράνη και στη συνέχεια βάζουμε στα μικροκύματα για άλλο ένα λεπτό.

9.  Βγάζουμε το μπολ και ανακατεύουμε το μείγμα με μια βρεγμένη σπάτουλα σιλικόνης.

10. Καλύπτουμε ξανά το μπολ χαλαρά με μεμβράνη και στη συνέχεια βάζουμε στα μικροκύματα για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι ένα παχύρρευστο, ημιδιαφανές μότσι.

11. Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα ένα ταψί με άμυλο πατάτας και μετά προσθέτουμε το μότσι.

12. Κόβουμε το μότσι το σε έξι, ίσου μεγέθους κομμάτια (σε κύκλο 7,5 εκ. ή τετράγωνο)

13. Τοποθετούμε μια φράουλα πάνω από κάθε κομμάτι μότσι και στη συνέχεια καλύπτουμε τη φράουλα εντελώς σε στρογγυλό σχήμα.

14. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου και καταναλώνουμε μέσα σε δύο μέρες.




Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: