Μενού
Το Καλάθι σας

Thai Chilli Lime Fish

2
10
2

ΥΛΙΚΑ


ΨΑΡΙ:

330γρ. λεπτά φιλέτα λευκού ψαριού (~1εκ. πάχος), χωρίς δέρμα, κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια 6εκ. (Μπακαλιάρος, Σολομός, Λαβράκι κ.λπ.)

1/4 κ.γ. αλάτι 

1/4 φλ. αλεύρι ρυζιού 

2 κ.σ. λάδι τηγανίσματος




ΣΑΛΤΣΑ:


2 κ.σ. σησαμέλαιο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες με ένα μαχαίρι ή 2 κ.γ. πάστα σκόρδου

2 κ.γ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο με ένα μαχαίρι ή 2 κ.γ. πάστα τζίντζερ

1 κ.γ. νιφάδες τσίλι / νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

2 κ.σ. sriracha 

2 κ.σ. ελαφριά σάλτσα σόγιας ή σάλτσα ψαριού

3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1/2 φλ.νερό

2 κ.σ. χυμό λάιμ




ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΕΣ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ):


2 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου/κόλιαντρο

1 κ.σ. μεγάλο κόκκινο τσίλι, κομμένο σε φέτες

Φέτες λάιμ




ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΜΕ:


Ρύζι επιλογής (γιασεμιού, λευκό, καφέ)

Λαχανικά στον ατμό με ασιατική σάλτσα σουσαμιού




ΕΚΤΕΛΕΣΗ



1. Πασπαλίζουμε το ψάρι με αλάτι, πασπαλίζουμε με ρυζάλευρο, τινάζουμε το περιττό.

2. Μαγειρεύουμε τα ψάρια - Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρεύουμε το ψάρι μέχρι να ροδίσει από κάθε πλευρά και στη συνέχεια αφαιρούμε σε ένα πιάτο

Χρόνοι μαγειρέματος ψαριών – Λεπτά φιλέτα πάχους 1 εκ: 1 1/2 λεπτό κάθε πλευρά· παχύτερα φιλέτα 1,5 – 1,75 cm / 0,6 – 0,75 cm πάχος 2 λεπτά κάθε πλευρά) ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να είναι 55°C / 130°F. Βγάζουμε το ψάρι σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.

3. Σοτάρουμε τα αρωματικά – Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το σησαμέλαιο σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε το σκόρδο, το τσίλι και το τζίντζερ μέχρι να ροδίσουν - περίπου 20 δευτερόλεπτα.

4. Προσθέτουμε όλα τα άλλα εκτός από το χυμό λάιμ. Ανακατεύουμε, σιγοβράζουμε και μετά μειώνουμε τη φωτιά μέχρι να ροδίσουν - περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε. (Αν η σάλτσα γίνει πολύ πηχτή, προσθέτουμε νερό)

5. Επιστρέφουμε το ψάρι σε σάλτσα, καλύπτοντάς το πλήρως.

6. Σερβίρουμε πάνω από ρύζι ή λαχανικά, με γαρνιτούρες της επιλογής μας! 

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: