Sotteok Hot Dog and Rice Cake Skewers
ΥΛΙΚΑ
12 τμχ τοπόκκι σε στικ
12 τμχ μικρά λουκάνικα
Για τη σάλτσα
2 κ.σ. Gochujang (πολτός κορεατικής κόκκινης πιπεριάς)
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. κέτσαπ
½ κ.σ. φρυγανισμένο σουσάμι
λάδι για τηγάνισμα
μέλι μουστάρδα (σάλτσα)
ή
150 γρ πικάντικη σάλτσα τοπόκκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Μουλιάζουμε τα τοπόκκι και τα λουκάνικα σε ζεστό νερό για 10 λεπτά.
2. Περνάμε εναλλάξ τα τοπόκκι και τα λουκάνικα στα ξυλάκια μπαμπού. Η προτεινόμενη ποσότητα είναι 4 τοπόκκι και 4 λουκάνικα σε κάθε στικ.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Στη συνέχεια, τηγανίζουμε τα τοπόκκι και τα λουκάνικα και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν.
4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το gochujang, το μέλι και το κέτσαπ για τη σάλτσα ή χρησιμοποιούμε την έτοιμη σάλτσα μας. Περνάμε πάνω από τα σουβλάκια.
5. Μπορούμε επίσης να βάλουμε από πάνω λίγη σάλτσα μουστάρδα-μέλι και περισσότερη κέτσαπ. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε λίγο ψημένο σουσάμι και σερβίρουμε το soteok!