Udon Soup
ΥΛΙΚΑ:
200 γρ. νουντλς udon
1 λίτρο dashi (έτοιμος ζωμός dashi σε σκόνη διαλυμένος σε νερό)
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. mirin
1 κ.σ. sake
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 πράσινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
100 γρ. μανιτάρια shiitake (αποξηραμένα)
Tofu ή φέτες kamaboko (ιαπωνικό ρολό ψαριού) για γαρνιτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βράστε τα νουντλς udon σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό για να σταματήσει η βράση και αφήστε τα στην άκρη.
2. Διαλύστε την σκόνη dashi σε ζεστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
3. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, το mirin, το sake (αν χρησιμοποιείτε), και το αλάτι στον ζωμό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
4. Μουλιάστε τα μανιτάρια για 10 λεπτά σε ζεστό νερό, ύστερα ρίξτε τα στη σούπα και αφήστε τα να μαγειρευτούν για 5 μέχρι να μαλακώσουν.
5. Τοποθετήστε τα noodles σε ένα μπολ, προσθέστε τον ζωμό με τα μανιτάρια και γαρνίρετε με φρέσκο πράσινο κρεμμύδι και κομμάτια tofu ή kamaboko αν επιθυμείτε.
Καλή απόλαυση!