Habanero Chicken Curry
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο έξτρα πικάντικο habanero κάρυ
1 λάιμ
350 ml γιαούρτι 10%
1 κ.σ. ακατέργαστη ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
1 κ.σ. garam masala (ή περισσότερο για γεύση)
4 μπούτια κοτόπουλου
300 γρ ρύζι μπασμάτι
200 γρ μανιτάρια shiitake
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κρεμμύδια
2 κ.σ. φυστικέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Στύβουμε το λάιμ. Ανακατεύουμε τη σάλτσα κάρυ habanero, το χυμό λάιμ, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το garam masala.
2. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια 3 εκ.. Προσθέτουμε στο μείγμα γιαουρτιού και μαρινάρουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά.
3. Μαγειρύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
4. Κόβουμε τα shiitake (αφού τα έχουμε προετοιμάσει εάν επιλέξαμε αποξηραμένα). Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες και τα κρεμμύδια σε μισούς δακτυλίους. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. φυστικέλαιο σε ένα γουόκ (ή τηγάνι) και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρούμε το κρεμμύδι από το γουόκ.
5. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές σε 3 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την υπόλοιπη μαρινάδα, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό αν η σάλτσα γίνει πολύ πηχτή.
5. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο φυστικέλαιο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα shiitake και το φρέσκο κρεμμυδάκι για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Πασπαλίζουμε πάνω από το κάρυ. Σερβίρουμε το κάρυ με το ρύζι.