Μενού
Το Καλάθι σας

ΓΟΥΟΚ (FLAT) ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΛΑΒΗ 35εκ. NONFOOD

ΓΟΥΟΚ (FLAT) ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΛΑΒΗ 35εκ. NONFOOD
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Κωδικός: 2028745
  • Βάρος: 1,300.00g
  • Βarcode: 2018011322149
  • Μονάδα μέτρησης: Τεμάχιο
19.98€
Χωρίς ΦΠΑ: 16.11€


Πως καρυκεύουμε το wok ?


O καλύτερος τρόπος για να καρυκεύσετε ένα wok, είναι αρχικά να το καθαρίσετε καλά με σαπούνι και νερό για να φύγει το κερί απο το σκεύος .


Ύστερα αλείφετε εσωτερικά το wok σε όλη την επιφάνεια με λάδι και το βάζετε επάνω στην φωτιά , καίγοντας προσεκτικά το wok από όλες τις πλευρές. Το wok θα σιγά σιγά θα αλλάξει χρώμα και από ασημί θα γίνει σκούρο μαύρο. Τέλος κόβετεε ένα κρεμμύδι βάζετε λάδι, και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι μέχρι να μαυρίσει και το πετάτε.


Είναι έτοιμο για χρήση!


Τι είναι το καρύκευμα;


Το καρύκευμα είναι απλώς λάδι ψημένο σε χυτοσίδηρο και ανθρακούχο χάλυβα. Δίνει στα μαγειρικά σας σκεύη την κλασική μαύρη πατίνα.


Το καρύκευμα σχηματίζει μια φυσική επιφάνεια που βοηθά στην πρόληψη της σκουριάς του τηγανιού σας. Μπορεί να χρειαστεί να το προσέξτε λίγο παραπάνω, αλλά ένα καλά καρυκευμένο τηγάνι θα διαρκέσει για γενιές.


Με τακτική χρήση, τα μαγειρικά σας σκεύη θα αναπτύξουν ένα ισχυρό, ανθεκτικό στρώμα που γίνεται πιο ανθεκτικό στη σκουριά και πιο αντικολλητικό — μόνο βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου.


Πώς καθαρίζουμε και φυλάμε το wok?


Το wok θέλει καλό καθάρισμα με νερό και σαπούνι από την μαλακή επιφάνεια του σφουγγαριού. Μετά απο κάθε χρήση προτείνουμε να αποθηκεύετε το wok, αφου πρώτα το έχετε λαδώσει πολύ καλα.


Το μαγείρεμα όξινων τροφίμων σε χυτοσίδηρο θα βλάψει το καρύκευμα?


Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ, όπως οι ντομάτες, μπορούν να διασπάσουν το καρύκευμα του σκεύους μας. Συνιστούμε να αποφεύγετε τα όξινα τρόφιμα ή συνταγές με υψηλότερη περιεκτικότητα σε υγρά για ένα μεγάλο διάστημα, μέχρι το καρύκευμά μας να είναι καλά στρωμένο.


Καθώς στέγνωνε το wok, εμφανίστηκαν σκούρα υπολείμματα στην πετσέτα μου. Είναι φυσιολογικό αυτό;


Ναι, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και ασφαλές. Περιστασιακά, όταν μαγειρεύετε με όξινα τρόφιμα ή σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, σκούρα υπολείμματα μπορεί να εμφανιστούν στην πετσέτα σας κατά τον καθαρισμό. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί και με ολοκαίνουρια μαγειρικά σκεύη.




Σχετικά Προϊόντα