Τι είναι το Tteokbokki



Το Tteokbokki (떡볶이) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή street food και comfort foods στην Κορέα. Tteokbokki κυριολεκτικά σημαίνει τηγανητά κέικ ρυζιού: tteok είναι η λέξη για κέικ ρυζιού και bokki ουσιαστικά σημαίνει τηγανητό.


Τα κέικ ρυζιού Tteokbokki  μπορείτε να τα βρείτε στο ασιατικό μας κατάστημα και θα μπορούσαν να συγκριθούν με αλμυρό mochi ή ένα νιόκι σε μια πικάντικη σάλτσα. Τα κορεάτικα κέικ ρυζιού είναι μαστιχωτά και φουσκωτά. Τα ίδια τα κέικ ρυζιού είναι πολύ ήπια, αλλά όταν τα μαγειρεύετε σε σάλτσα, απορροφούν τη γεύση σαν σφουγγάρι και γίνονται απίστευτα νόστιμα. Είναι ένα γλυκό και πικάντικο κλασικό κορεάτικο street food που είναι αγαπητό σε άτομα όλων των ηλικιών.


Το κορεάτικο φαγητό έχει κερδίσει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον του δυτικού κόσμου. Με την ευελιξία του tteokbokki (γνωστό και ως "topokki" ως ευκολότερος ήχος για τους ξένους), μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε συστατικά για να το φέρετε κοντά στις προτιμήσεις και τα γούστα σας. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές στο tteokbokki, συμπεριλαμβανομένης της σάλτσας και των διαφορετικών προσθηκών. Μπορείτε εύκολα να το αντικαταστήσετε με ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου ή να επιλέξετε μέλι ή καστανή ζάχαρη για γλυκιά γεύση. Η σάλτσα μπορεί να ποικίλλει στο πόσο παχύρευστη είναι και στο πόσο πικάντικη είναι και οι προσθήκες μπορεί να περιλαμβάνουν κέικ ψαριού, κρεμμύδι ή βραστά αυγά για επιπλέον πρωτεΐνη, ράμεν νούντλς, τυρί, λαχανικά ή ζυμαρικά. Και το καλύτερο? Το Tteokbokki από μόνο του, ταιριάζει τέλεια με πολλά άλλα πιάτα.




Πώς να φτιάξετε το Tteokbokki



  • Μουλιάζουμε τα Tteokbokki. Μουλιάζουμε τα Tteokbokki σε λίγο ζεστό νερό βρύσης για να μαλακώσουν.
  • Φτιάχνουμε τη σάλτσα. Ενώ τα κέικ ρυζιού μουλιάζουν, ανακατεύουμε τη σάλτσα σε ένα μικρό μπολ: gochujanggochugaru, σάλτσα σόγιας, ζάχαρη και σκόρδο.
  • Σιγοβράζουμε. Ανακατεύουμε τη σάλτσα σε ζωμό αντζούγιας, ιαπωνικό ντάσι ή ακόμα και ζωμό κοτόπουλου ή νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει. Προσθέτουμε τα κέικ ρυζιού και μαγειρεύουμε μέχρι να η σάλτσα να γίνει παχύρευστη και τα κέικ ρυζιού να μαλακώσουν και να ζεσταθούν.
  • Έτοιμο! Ολοκληρώνουμε με λίγο σησαμέλαιο, σουσάμι και πράσινο κρεμμυδάκι σε φέτες και απολαμβάνουμε ζεστό.


Πώς να φτιάξετε Tteokbokki με τυρί

Αυτό είναι πολύ απλό, απλά προσθέτουμε μια φέτα τυρί πάνω από τα tteokbokki. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τριμμένο τυρί αν δεν έχετε μια φέτα τυρί. Η μοτσαρέλα είναι αυτό που χρησιμοποιούν συνήθως επειδή είναι εξαιρετικά ελαστική και ήπια.




Πώς να φτιάξετε Rosé tteokbokki


Η σάλτσα ροζέ είναι απλά μια κόκκινη σάλτσα με λίγη κρέμα ανακατεμένη! Η σάλτσα αυτή είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Κορέα: είναι πικάντικη και κρεμώδης και απίστευτα εθιστική. Λίγο πριν το σερβίρετε, ανακατεύετε με 1/2 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα μέχρι η σάλτσα να γίνει ένα όμορφο ροζ χρώμα. Γεμίστε το με άφθονο τυρί μοτσαρέλα, αφήστε το να λιώσει και απολαύστε το τέλειο και εύκολο αυτό γεύμα!




Πώς να φτιάξετε μη πικάντικο tteokbokki


Για μη πικάντικα tteokbokki, φτιάξτε αυτή τη σάλτσα αντί για τη σάλτσα που αναφέρεται στη συνταγή:


⅓ φλ. πάστα μαύρου φασολιού

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες



Έχουμε μερικές προτάσεις για πιάτα που συνδυάζονται τέλεια με tteokbokki, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη κορεάτικη γευστική εμπειρία. Περιλαμβάνουν Mandu (κορεατικά ζυμαρικά), Gimbap (κορεατικό ρολό ρυζιού με φύκια), ramyun (κορεατικό Ramen) και, φυσικά, kimchi. Αν θέλετε να δοκιμάσετε Tteokbokki χωρίς κόπο τότε επιλέξτε τα Yopokki Instant Topokki με σάλτσα Kimchi, σάλτσα μαύρου φασολιού ή Sweet & Spicy sauce για να απολαύσετε όλες τις γεύσεις του tteokbokki! 

Tip: Συνδυάστε το γεύμα σας με το λατρεμένο κορεάτικο ποτό Soju  για την απόλυτη Κορεάτικη γευστική εμπειρία!