Μενού
Το Καλάθι σας

Salamat Asian Market Blog RSS Feed

19 Nov Σπρινγκ Ρολς vs. Βιετναμέζικα Ρολά: Ποια η Διαφορά και Πώς να τα Φτιάξετε
0 34
Τα ανοιξιάτικα ρολά και τα βιετναμέζικα ρολά είναι δύο αγαπημένα πιάτα που συχνά συγχέονται λόγω της παρόμοιας εμφάνισής τους, αλλά το καθένα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γεύσης και υφής. Και τα δύ..
05 Nov Εξερευνώντας τα φύκια: Μια υπερτροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά
0 366
Τα φύκια, ευέλικτα και γεμάτα θρεπτικά συστατικά, είναι βασικό υλικό σε πολλές ασιατικές κουζίνες, ειδικά στην Ιαπωνία, την Κορέα και την Κίνα. Διαθέσιμα σε διάφορες μορφές στο ασιατικό μας κατάστημα,..
08 Oct Τα βασικά στοιχεία του σούσι: Κατανόηση των βασικών συστατικών και των ρόλων τους
0 772
Το σούσι είναι μια γαστρονομική μορφή τέχνης που προέρχεται από την Ιαπωνία, που χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό του από ξύδι ρύζι και διάφορα συστατικά, όπως θαλασσινά, λαχανικά και καρυκεύματα. Κάθ..
30 Sep Συνταγές και Ιδέες για Bubble Tea: Ένας Δημιουργικός Οδηγός για να Φτιάξετε το Δικό σας Bubble Tea στο Σπίτι
0 837
Το bubble tea, γνωστό και ως boba tea ή pearl milk tea, έχει γίνει παγκόσμια μόδα. Προερχόμενο από την Ταϊβάν τη δεκαετία του 1980, αυτό το δροσιστικό ρόφημα αγαπιέται για τις μαστιχωτές πέρλες ταπιόκ..
17 Sep Γιατί το μίριν δεν είναι η καλύτερη επιλογή για ρύζι σούσι?
0 901
Το μίριν , ένα γλυκό ιαπωνικό κρασί, συνδέεται συχνά με την ιαπωνική κουζίνα, αλλά δεν είναι το ιδανικό συστατικό για την καρύκευση του ρυζιού σούσι. Γιατί όμως?1. Προφίλ ΓεύσηςΜίριν: Το μίριν είναι γ..
17 Sep Ιαπωνικές Σάλτσες: Okonomiyaki, Takoyaki και Yakisoba
0 1207
Η ιαπωνική κουζίνα είναι γνωστή για τις μοναδικές γεύσεις και τις ευέλικτες συνταγές της, με το Okonomiyaki, το Takoyaki και το Yakisoba να είναι αγαπημένα πιάτα. Κάθε ένα από αυτά τα πιάτα χαρακτηρίζ..
17 Sep Σάλτσα Ψαριού: Ποικιλίες και Χρήσεις
0 832
Η σάλτσα ψαριού, βασικό συστατικό σε πολλές κουζίνες της Νοτιοανατολικής Ασίας, είναι μια ζυμωμένη σάλτσα φτιαγμένη από ψάρι και αλάτι. Η πολύπλοκη umami γεύση της ενισχύει μια ποικιλία πιάτων, από τα..
23 Aug We are hiring!
0 3577
Η οικογένεια του Salamat μεγαλώνει!Το κατάστημά μας στο Χαλάνδρι αναζητά υπεύθυνα άτομα για την κάλυψη θέσης Ταμία - Πωλητή καταστήματος. ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ/Η:  1. Για τον καθημερινό συντονισμό και τη..
16 Jul Παγκόσμια Ημέρα Παγωτού!
0 1036
Λατρεύεις το παγωτό, σωστά; Φυσικά και ναι...γιατί αλλιώς θα ήσουν εδώ; Λοιπόν, η Διεθνής Ημέρα Παγωτού γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Ιουλίου, η οποία προφανώς ακούγεται σαν μια καταπληκτική γιορτ..
09 Jul 5 ιδιαίτερα προϊόντα που θα αγαπήσεις!
0 933
Μπορεί να είσαι νέος στην ασιατική κουζίνα, μπορεί να έχεις εντρυφήσει παραπάνω, όμως είμαστε σίγουροι πως αυτά τα προϊόντα δεν τα έχεις ξαναβρεί.Γ'αυτό λοιπόν μην χάνεις χρόνο!ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΣΟΓΙΑΣ & ΝΤΑΪ..
27 Jun Tteokbokki, to Κορεάτικο street food που όλοι λατρεύουν!
0 1409
Τι είναι το TteokbokkiΤο Tteokbokki (떡볶이) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή street food και comfort foods στην Κορέα. Tteokbokki κυριολεκτικά σημαίνει τηγανητά κέικ ρυζιού: tteok είναι η λέξη για κέικ ρυζ..
18 Jun Soju, το πιο διάσημο ποτό της Κορέας!
0 1681
Το Soju είναι το πιο εμβληματικό και το μεγαλύτερο σε κατανάλωση αλκοόλ της Κορέας - ο μέσος Κορεάτης καταναλώνει 53 μπουκάλια soju το χρόνο. Το Soju ήταν παραδοσιακά ένα αποσταγμένο ποτό που παρασκευ..
30 Apr Umami: τα μυστικά της 5ης γεύσης!
0 2059
Umami είναι η βασική πέμπτη γεύση. Οι επιστήμονες εντόπισαν υποδοχείς γεύσης umami στην ανθρώπινη γλώσσα το 2002 (μαζί με τους γλυκούς, ξινούς, πικρούς και αλμυρούς γευστικούς κάλυκες). Αυτό σημαίνει ..
24 Apr Ασιατικές Μαρινάδες
0 2349
Αν σου αρέσουν οι μαρινάδες, εμείς θα σε μυήσουμε στις Ασιατικές. Ανάλογα με το τι μαγειρεύεις ως βασικό υλικό, θα βρεις ποια μαρινάδα ταιριάζει καλύτερα. Τι κάνουν οι μαρινάδες; Μαλακώνουν το φαγητό..
09 Apr Φυσικά tips από Ασία για λαμπερό δέρμα !
0 2582
Ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, τον τύπο δέρματος ή τον τόνο, αν υπάρχει ένα πράγμα στην κορυφή της λίστας επιθυμιών για το δέρμα όλων μας - είναι ένα υγιές λαμπερό δέρμα.Η ασιατική περιποίηση δέρ..
06 Feb K-drama Food Guide
0 27722
Πόσες είναι οι φορές που ενώ βλέπετε Κορεάτικες σειρές έχετε ζηλέψει τα πιάτα, τα ποτά και τα σνακ που καταναλώνουν οι πρωταγωνιστές?Εμείς πολλές. Γι' αυτό δημιουργήσαμε έναν οδηγό με τις συνταγές και..
31 Oct Μάθε πως φτιάχνουμε ρύζι στον ατμό!
0 13446
Το Ασιατικό Ρύζι θέλει τον τρόπο του για να ατμιστεί σωστά και να γίνει αφράτο. Παρακάτω θα βρείτε όλους τους τρόπους που μπορείτε να ετοιμάσετε το Jasmine, το Basmati και το Sushi Rice.Tρόποι να μαγε..
17 Oct Τα πάντα για τα αγαπημένα μας Wok!
0 6316
Από τα πιο ευέλικτα μαγειρικά σκεύη, το απλά σχεδιασμένο γουόκ προέρχεται από την Κίνα και χρησιμοποιείται πλέον σε όλο τον κόσμο.Το γουόκ είναι ένα βαθύ τηγάνι σε κοίλο σχήμα με κεκλιμένες πλευρές πο..
05 Sep Τα οφέλη του τσαγιού Oolong!
0 7000
Τι είναι το τσάι oolong;Το τσάι Oolong είναι ένα παραδοσιακό κινέζικο τσάι.Είναι φτιαγμένο από τα φύλλα του φυτού Camellia sinensis, του ίδιου φυτού που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πράσινου και ..
13 Jun Τι είναι το Panko?
0 8180
Τι είναι ο Panko;Το Panko (パン粉), που μερικές φορές αναφέρεται ως ιαπωνική τριμμένη φρυγανιά, ("pan" σημαίνει ψωμί και "ko" σημαίνει αλεύρι), είναι ένας ειδικός τύπος τριμμένης φρυγανιάς που έχει σχεδι..
18 Apr Konjac ή Shirataki Νούντλς, μια εναλλακτική με χαμηλές θερμίδες!
0 6689
Εάν ακολουθείτε μια vegan, χωρίς γλουτένη, κέτο διατροφή ή απλά προσπαθείτε να περιορίσετε την κατανάλωση υδατανθράκων σε χαμηλά επίπεδα, πιθανότατα θα συναντήσετε το konjac ή κονιάκου στην αναζήτησή ..
21 Mar Τι ακριβώς είναι η σάλτσα στρειδιών?
0 6197
Όλοι γνωρίζουν για τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα hoisin και τη σάλτσα ψαριού, αλλά η σάλτσα στρειδιών είναι ελαφρώς πιο μυστηριώδης.Τι είναι η σάλτσα στρειδιών;Η σάλτσα Oyster  είναι μια πλούσια, σιροπι..
23 Feb Τι είναι το Mirin? Πώς το χρησιμοποιoύμε?
0 16306
Όταν σκέφτεστε το ιαπωνικό κρασί ρυζιού, πιθανότατα σκέφτεστε το σάκε. Το Mirin είναι αρκετά κοντά, αλλά υπάρχουν μερικές σημαντικές διακρίσεις.  Στην πιο αληθινή του μορφή (που ονομάζεται "hon mirin"..
24 Jan Μερικοί το προτιμούν ... καυτό!
0 3925
Τα πικάντικα πιάτα υπάρχουν σχεδόν σε κάθε κουζίνα σε όλο τον κόσμο, με την πικάντικη γεύση να κυμαίνεται από ελαφρώς πικάντικο μέχρι την αίσθηση πως το στόμα παίρνει φωτιά. Παραδείγματα είναι ινδικά ..
13 Dec Παραδοσιακά Πρωτοχρονιάτικα Πιάτα από την Ασία!
0 4480
Πλησιάζει και πάλι η Πρωτοχρονιά και ένα νέο έτος! Είτε μια χώρα έχει τους εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στις 31 Δεκεμβρίου είτε κάποια άλλη μέρα του χρόνου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έ..
24 Nov Πιπερόριζα / Τζίντζερ, ο φυσικός σύμμαχος της υγείας!
0 4466
Η πιπερόριζα ή τζίντζερ είναι μέρος της οικογένειας Zingiberaceae, η οποία περιλαμβάνει επίσης τον κουρκουμά και το κάρδαμο. Στην πραγματικότητα είναι ένα ρίζωμα, όχι μια ρίζα, δηλαδή ένα υπόγειο στέλ..
29 Sep Τι διαφορά έχει .... ?
0 4378
Καθημερινά μας ρωτάτε για τις διαφορές ανάμεσα σε προϊόντα συχνής χρήσης στην ασιατική κουζίνα. Πάμε λοιπόν να μάθουμε κάποιες από αυτές!YAKITORI vs TERIYAKIΗ σάλτσα Yakitori  και Teriyaki  μοιάζουν π..
06 Sep Ασιατικό... Λεξικό! Vol.2
0 3403
...MIRIN - Το Mirin  ή  αλλιώς γλυκό κρασί από ρύζι είναι ένα γλυκό και σιροπιαστό υγρό που όπως και η σάλτσα σόγιας, είναι ένα από τα πιο σημαντικά καρυκεύματα στην ιαπωνική κουζίνα. Παρόμοιο με το s..
23 Aug Ασιατικό ... Λεξικό ! Vol. 1
0 3387
Όταν λαχταράτε ασιατικό φαγητό, σκέφτεστε αμέσως το delivery. Τι θα γινόταν αν σας λέγαμε ότι θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε χρόνο παράδοσης και χρήματα και να φτιάξετε μερικά από τα πιο αγαπημένα σα..
22 Aug Tofu Vs Tempeh
0 3930
Tofu vs Tempeh Το τόφου και το τέμπε είναι και οι δύο μορφές της σόγιας. Ανεξάρτητα από το αν είστε χορτοφάγοι, αυτές οι αυξανόμενης ζήτησης πηγές φυτικής πρωτεΐνης μπορούν να γίνουν θρεπτικά συστατικ..
26 Jul Kορεάτικες πάστες : Doenjang, Gochujang, Ssamjang και πως θα αναβαθμίσουν το γεύμα σας!
0 13207
KOREAN PASTES Οι κορεατικές πάστες είναι κοινές βασικές πρώτες ύλες στην κορεατική κουζίνα, επειδή απλώς μεταφέρουν σχεδόν οποιοδήποτε κορεάτικο πιάτο σε άλλο επίπεδο, ιδιαίτερα όσον αφορά τη γεύση. Μ..
24 Jun Γιατί όμως ιαπωνικά μαχαίρια;
admin 0 4182
   Εάν τα συστατικά θεωρούνται η «ψυχή» του φαγητού, τότε τα μαχαίρια   αποτελούν σίγουρα το «σώμα» της προετοιμασίας και της εκτέλεσης του εκάστοτε πιάτου. Ως εργαλεία της πιο κοπιώδους και συνάμα πι..
14 Jun Gyoza vs Mandu vs Shumai
0 3594
Τα dumplings είναι πουγκάκια ζύμης γεμάτα με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση και υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη σε όλο τον κόσμο.Απλά αλλά πολύπλοκα, είναι απείρως προσαρμόσιμα και αποτελούν γευστικά πιάτα σε..
31 May Μπορεί η κατανάλωση πικάντικων φαγητών να μας δροσίσει σε μια ζεστή μέρα;
0 4160
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι πολιτισμοί στις πιο ζεστές τοποθεσίες στη γη τρώνε ζεστά και πικάντικα φαγητά; Γιατί οι άνθρωποι στην Νοτιοανατολική Ασία, την Ινδία, την Αφρική, Κεντρική και Νότια Αμερ..
17 May Q & A : 5 από τις πιο συχνές ερωτήσεις σας ! Vol. 2
0 3789
                                                                                                   Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε σε κάποιες από τις πιο συχνές ερωτήσεις σας! Vol.2Τι είναι το Panko και ποι..
03 May Σωστή ψύξη τροφίμων !
0 4700
Είτε βάζετε τρόφιμα στο ψυγείο, στην κατάψυξη ή στο ντουλάπι, έχετε πολλές ευκαιρίες να αποτρέψετε τροφιμογενείς ασθένειες.Ο στόχος είναι να μην αρρωστήσετε τον εαυτό σας και τους άλλους από μικροοργα..
Εμφάνιση 1 έως 36 από 146 (5 Σελ.)